Benadering

Tuin en woning zijn niet los te koppelen van elkaar. Wat zich binnen afspeelt moet vertaalt worden naar buiten zodat een harmonieus geheel en een  aangename leefomgeving worden gecreëerd. 

Een goed gevoel bij het betreden van de tuin is belangrijk. Eenieder van het gezin moet er zich in thuis voelen, moet er tot rust kunnen komen. 

Rekening houdend met de architecturale gegevens en de programmapunten (of ideeën en wensen) van de bewoners  streven we naar een harmonie tussen huis, tuin en omgeving, zowel in vormgeving als in keuze van beplanting en materialen.

Het gebruik van een sterke basisstructuur loopt als een rode draad door onze ontwerpen. Wintergroen of bladverliezend, los gevormd of strak gelijnd zorgt hij er voor dat de tuin ook in de winter aangenaam blijft om naar te kijken. 

Hij vormt als het ware de ruggengraat van de tuin. Met structuren accentueren we perspectieven en assen, wordt het landschap gekaderd,  creëren we diepte en verrassen we met verborgen hoekjes, wekken we nieuwsgierigheid op en nodigen we uit de tuin te exploreren. 

Rondom en binnenin deze structuur komen de ruimtes of tuinkamers die naar smaak of functie kunnen worden ingevuld.  Bloeiende borders die als een schilderij de ‘tuinmuren’ tooien, grasvlakken als voltapijt, waterpartijen als spiegels, minimalistische tuinkamers, zwembad of zwemvijver,  fruitgaard en moestuin, een wild bosje of ‘natuurlijk’ tuingedeelte, … . 

Bij projecten in open landschap maken we waar mogelijk optimaal gebruik van de perspectieven zodat het landschap mee wordt betrokken in het tuingebeuren.

Enkele recente projecten

Tuin en woning zijn niet los te koppelen van elkaar. Wat zich binnen afspeelt moet vertaalt worden naar buiten zodat een harmonieus geheel en een aangename leefomgeving worden gecreëerd. Benieuwd hoe onze realisaties eruitzien? Bekijk hieronder dan enkele foto’s

Meer realisaties Neem contact op